5 Moments of Need® binnen Defensie

Mogelijkheden van werkplekleren verkennen

Meld je aan voor het webinar op 1 december 2023

De 5 Moments of Need® toepassen binnen Defensie

Hoe maak je de overstap van klassikaal leren naar leren op de werkplek? Hoe zorg je ervoor dat kennis en informatie écht relevant is voor de medewerker en zijn rol? En hoe zorg je ervoor dat medewerkers leren op precies dát moment dat dit nodig is? Kom naar het gratis webinar op 1 december en hoor o.a. hoe de Marine en de Landmacht dit hebben aangepakt.

Kennis delen
Verschillende onderdelen van het Ministerie van Defensie zijn aan het onderzoeken hoe werkplekleren binnen het opleidingskader past. In deze sessie nemen drie organisatieonderdelen je mee in het proces waarin zij zitten. Het webinar is een informatieve online sessie gericht op het uitwisselen van ervaringen en kennis.

Meld je aan voor het webinar op 1 december

Ervaringen uit de praktijk

5 Moments of Need® methodologie

Termen als 70:20:10, werkplekleren en Performance Support worden ook binnen Defensie steeds vaker gebruikt. Opleidingsadviseurs willen aan de slag met het innoveren van de opleidingsvisie en -aanpak, waarbij met name het leren verplaatst van traditioneel en formeel naar 'leren op de werkplek', inclusief de daarvoor benodigde technologieën. Maar hoe doe je dat?

Bij de ontwikkeling van innovatieve werkplekleeroplossingen gaat het met name om de keuze van de juiste ontwikkelmethodiek. De 5 Moments of Need® aanpak gaat uit van vijf momenten van behoeften waar zorgmedewerkers mee geconfronteerd worden in hun leer- en performance levenscyclus. Deze vijf momenten zijn:

Nieuw:
Bij nieuwe kennis of vaardigheden; wanneer je iets voor de eerste keer leert
Meer:
Bij behoefte aan specialisatie; wanneer je meer wilt leren
Toepassen:
Als je het in de praktijk even niet meer weet; toepassen
Oplossen:
Wanneer er iets mis gaat
Veranderen:
Wanneer er zaken veranderen en routines afgeleerd moeten worden

 

Het leren, ontwikkelen en opleiden wordt binnen deze aanpak gekoppeld aan de performance van de medewerkers, waardoor het rendement van leren direct meetbaar wordt.

Voorbeeld Koninklijke Marine

Na diverse gesprekken met onder andere Bob Mosher, grondlegger van de 5 Moments of Need® methodologie, en met afgevaardigden van de US Navy, heeft de Koninklijke Marine besloten te starten met een in-company 5 Moments of Need® Designer Certificate opleiding waar vijf medewerkers aan hebben deelgenomen. Hier is gewerkt aan een eigen Proof of Concept (POC). Deze POC moest helderheid geven in:

  • Wat is ‘need to know’ om gekwalificeerd taken uit te mogen voeren?
  • Wat zit vooral in de prestatie-ondersteuning? En: wat kunnen we overal en altijd aanbieden aan onze eindgebruiker? Dus: ‘just in time’, ‘just in place’, ‘just as needed’
Bekijk case Kom naar het webinar

Contact

Wil je meer weten over de mogelijkheden van de 5 Moments of Need® voor jouw onderdeel? Of heb je vragen over het webinar van vrijdag 1 december a.s? Neem dan contact met ons op via info@5momentsofneed.nl.

The 5 Moments of Need® Academy Europe maakt gebruik van cookies om uw gebruiksgemak te verbeteren. Algemene voorwaarden Privacy statement Accepteer cookies