5 Moments of Need®

APPLY  |  CHANGE  |  SOLVE  |  NEW  |  MORE

Designer Opleiding Introductie Workshop

5 Moments of Need®

 

Klassikale training is bij veel bedrijven en instellingen nog steeds de meest gekozen leervorm, maar: training alleen is niet meer genoeg! Kennis en informatie dienen overal en altijd binnen handbereik te zijn. Veel opleidingsafdelingen bewegen dan ook naar een 70:20:10 oplossing waarmee zij zowel het formele leren (klassikaal en e-learning) als het informele leren (op de werkplek) hoog op de agenda hebben staan.

Bij de ontwikkeling van innovatieve werkplekleeroplossingen gaat het met name om de keuze van de juiste ontwikkelmethodiek. De 5 Moments of Need® aanpak gaat uit van vijf momenten van behoeften waar medewerkers mee geconfronteerd worden in hun leer- en performance levenscyclus. Deze vijf momenten zijn:

Nieuw:
Bij nieuwe kennis of vaardigheden; wanneer je iets voor de eerste keer leert
Meer:
Bij behoefte aan specialisatie; wanneer je meer wilt leren
Toepassen:
Als je het in de praktijk even niet meer weet; toepassen
Oplossen:
Wanneer er iets mis gaat
Veranderen:
Wanneer er zaken veranderen en routines afgeleerd moeten worden


Het leren, ontwikkelen en opleiden wordt binnen deze aanpak gekoppeld aan de performance van de medewerkers, waardoor het rendement van leren direct meetbaar wordt. In Nederland zijn onder meer de Sociale Verzekeringsbank, Gemeente Amsterdam, Alrijne Ziekenhuis en IKEA bezig met het implementeren van een werkplekleerstrategie op basis van de 5 Moments of Need™.

Tijdens de opleidingen van de 5 Moments of Need® Academy werk je niet alleen toe naar het 5 Moments of Need® certificaat, maar werk je ook samen met de andere deelnemers aan effectieve werkplekleeroplossingen die direct toepasbaar zijn in de eigen praktijk.

“It simply isn’t acceptable to throw learners over the classroom and/or e-learning wall into the workflow and then hope that what we did during the online or class event will magically transfer to successful job performance. It doesn’t. We know full-well that learning doesn’t stick unless you put in place provisions that support performance in the workflow.”

– BOB MOSHER

Download nu het eBook 'The 5 Moments of Need | A Performance-First Approach'

Wil je meer weten of de 5 Moments of Need® methodologie? Download dan nu het eBook 'The 5 Moments of Need | A Performance-First Approach' en laat je inspireren om alles te omarmen wat de 5 Moments of  Need® en workflow learning je organisatie en jou als lerende professional kunnen bieden.

Download eBook

Download nu het eBook 'Measurement of Impact, deel 1: Waarom doen we het (niet)'

Jo Buuts, Learning & Performance consultant bij Xprtise, deed vorig jaar mee met het 5 Moments of Need Measurement programma. Het viel hem op dat kosten nog moeite worden gespaard om medewerkers te helpen hun werk beter, effectiever en efficiënter te laten doen. Terwijl het -HRD en L&D professionals- zelden lukt om de impact van leren op het verbeteren van het werkgedrag aan te tonen. Dit triggerde Jo om een eBook te schrijven over measurement. Wil je meer weten over dit onderwerp? Download dan nu het gratis eBook!

Download eBook

Aan de slag

Ook aan de slag met werkplekleren en de  5 Moments of Need®?

The 5 Moments of Need® Academy Europe maakt gebruik van cookies om uw gebruiksgemak te verbeteren. Algemene voorwaarden Privacy statement Accepteer cookies