Grasso, Den Bosch & Virtueel

Designer opleiding Nederlands

Over deze cursus

Designer Certificate Program

L&D professionals worden in hun dagelijkse praktijk steeds vaker geconfronteerd met de noodzaak om het leren te innoveren door een belangrijk deel van het leren te verplaatsen van het traditionele klassikale model naar het leren op de werkplek. Termen als 70:20:10, werkplekleren en Performance Support worden ook binnen L&D afdelingen steeds vaker gehanteerd. De uitdaging voor L&D professionals zit ‘m in het “hoe”; wat is de juiste methodologie om daadwerkelijk op een succesvolle wijze werkplekleer oplossingen te ontwikkelen, die het gehele 70-20-10 spectrum afdekken?

Op initiatief van Xprtise is de 5 Moments of Need® Academy Europe opgericht. In samenwerking met Bob Mosher en Conrad Gottfredson, de ontwikkelaars van de 5 Moments of Need® methodologie, zijn er diverse activiteiten ontwikkeld om het werkplekleren binnen de Nederland verder onder de aandacht te brengen en kennis hieromtrent verder te ontwikkelen. Hiervoor zijn in de afgelopen jaren diverse studiedagen met Bob Mosher georganiseerd en is de mogelijkheid gecreëerd op basis van open inschrijving deel te nemen aan de virtuele 5 Moments of Need® opleiding.

Speciaal voor de Nederlandse markt biedt de 5 Moment of Need® Academy Europe, in samenwerking met de ontwikkelaars van de methodologie, Bob Mosher en Conrad Gottfredson, deze unieke Nederlandstalige versie van het 5 Moments of Need® opleidingstraject aan, waarbij de deelnemers werken aan een specifieke en voor hun organisatie relevante praktijkcase. Deze praktijkopdrachten kunnen zowel in het Nederlands als in het Engels ontwikkeld worden.

Programma Nederlands Designer Certificate Program

Deze opleiding is gebaseerd op de methodologie om opleidingen te ontwikkelen voor alle '5 Moments of Need®', namelijk wanneer:

1. Je iets voor de eerste keer leert
2. Je meer wil leren
3. Je probeert toe te passen en/of te onthouden
4. Er iets fout gaat
5. Er zaken veranderen


In deze opleiding leer je:

Over:

- De 5 Moments of Learning Need
- Train, Transfer and Sustain
- Performance Support
- De Performance Support Pyramide
- Rapid Workflow Analysis
- Critical Skills Analysis

Hoe:

- Een Rapid Workflow Analyse uit te voeren
- Een Critical Skills Analyse uit te voeren
- De workflow in kaart te brengen
- Een Learning Experience and Performance Plan te ontwikkelen
- Een Performance Support Proof of Concept te ontwerpen

Op basis van de toepassing van de 5 Moments of Need® methodologie ontwikkelen we een echte leeroplossing, die zowel het formele leren (de "10"in 70:20:10) als ook de effectieve ondersteuning van effectieve prestaties op de werkvloer ( de "70 en 20") omvatten.

Tijdens de weken dat je onder gedompeld wordt in de 5 Moments of Need® methodologie, kun je rekenen op:

 • Virtuele en klassikale sessies om de 5 Moments of Need® methodologie aan je te introduceren en uit te leggen;

 • Workshop sessies in Nederland en in de Nederlandse taal om je te ondersteunen op het moment dat je de 5 Moments of Need® methodologie daadwerkelijk toepast binnen de op je werk gerichte praktijkopdrachten;

 • Toegang tot de AskDelphi Performance Support technologie, waarin de ontwikkelde Learning Experience & Performance plannen worden omgezet in een Proof of Concept gedurende de opleiding en twee maanden na behalen van certificaat;

 • Toegang gedurende de gehele opleiding tot de EnABLE Performance Support omgeving, waarin alle materialen en voorbeelden zijn opgenomen, die nodig zijn om de opleiding af te ronden.

Om het certificeringsprogramma volledig af te ronden en een certificaat in ontvangst te mogen nemen, dienen uiteraard alle opdrachten afgerond en positief beoordeeld te zijn, hetgeen zal geschieden door de Nederlandse 5 Moments of Need® consultants in overleg met Dr. Conrad Gottfredson van Apply Synergies US.

Planning

Cursusdata opleidingstraject september 2023

    

 • Di 19 september

  9:30 - 12:00: Introductie bijeenkomst

  Live in Den Bosch

 • Di 26 september

  9:30 - 11:30: Feedback op de Scope

  Virtueel

 • Di 3 oktober

  9:30 - 12:30: Analyseer het werkproces

  Live in Den Bosch

 • Di 17 oktober

  09.30u - 11.30: Feedback sessie Analyseer het werkproces

  Virtueel

 • Di 31 oktober

  09.30u - 12.30: Bepaal de impact

  Live in Den Bosch

 • Di 14 november

  09.30u - 11.30: Feedback

  Virtueel

 • Di 21 november

  9:30 - 11:30: Maak de blauwdruk - I

  Live in Den Bosch

 • Di 28 november

  9:30 - 11:30: Maak de blauwdruk - II

  Virtueel

 • Di 12 december

  9:30 - 11:30: Feedback op de blauwdruk

  Virtueel

 • Di 19 december

  9:30 - 11:30: Maak de Proof of Concept

  Virtueel

 • Di 23 januari

  9:30 - 13:30: Eindpresentaties

  Live in Den Bosch

Plaats en datum

Locatie: Grasso, Den Bosch & Virtueel
Prijs: € 2750 excl btw,-

Schrijf je in voor deze cursus

The 5 Moments of Need® Academy Europe maakt gebruik van cookies om uw gebruiksgemak te verbeteren. Algemene voorwaarden Privacy statement Accepteer cookies