Hoe KLM Cargo de jaarlijkse toets overboord gooide met behulp van Drillster

Dinsdag 30 november, 10:00

Woensdag 1 december, 10:00

Sprekers

  • CEO, Drillster
  • Compliance Manager, KLM Cargo

Inhoud workshop

Een training, toets, e-learning, video, of pdf. Allemaal manieren om informatie over te brengen op medewerkers, maar zorgen vaak voor een korte piek in kennis die snel afneemt. De Drillster-methode biedt uitkomst op de lange termijn. Microlearning, spaced learning/repetition, assessment-based learning en meer. Het adaptieve karakter van de app zorgt dat ieder individu leert zoveel en zoals hij het nodig heeft. Zo hebben medewerkers hun kennis altijd paraat, en niet alleen rondom het korte leermoment. Als je dit goed toepast, wordt toetsen overbodig. KLM Cargo deed het.

Het succes van KLM Cargo
Het dagelijkse werk van een KLM Cargo-luchtvrachtmedewerker wordt gekenmerkt door strikte werkprotocollen, regels en voorschriften. Dit om de veiligheid en het welzijn van iedereen te waarborgen. Daarom moesten werknemers in de luchtvrachtsector jaarlijks het 'Air Freight Employee'-certificaat behalen. Jaarlijks kregen 3.000 medewerkers van KLM Cargo in Nederland een face-to-face-training gevolgd door een examen om ge(her)certificeerd te worden voor het compliance-programma. Dat kostte veel tijd en geld en het leverde medewerkers veel stress op.

Continu leren voor kennisborging
Met de hulp van Drillster leren luchtvrachtmedewerkers nu continu en hebben hun kennis altijd op peil. Wanneer kennis wegzakt (wat onvermijdelijk is door de vergeetcurve), krijgen medewerkers bericht om hun kennis weer op te halen. Zo wordt kennis geborgd en heeft KLM Cargo een streep gezet door de jaarlijkse toetsen.
De autoriteiten werden meegenomen in de transitie naar de nieuwe leermethode. De Koninklijke Marechaussee en de Nederlandse inlichtingendienst AIVD evalueren het compliance-programma. Zij zijn zeer enthousiast over de nieuwe manier van continu leren en continuous compliance.

Nooit meer toetsen
Het resulteert in veiliger werken, minder ongelukken, efficiënter werken, geen dure en tijdrovende trainingen en toetsmomenten, geen stress, geen kortstondige piek in kennis meer en dus: iedereen altijd up-to-date.

Na afloop van de sessie neem je de volgende kennis mee

  • Traditionele leermethodes resulteren in een slechts kortstondige piek in kennis.
  • De vergeetcurve kun je verslaan, mits je de juiste tools hebt.
  • Toetsen zijn niet effectief. Er zijn alternatieven die wél werken.
  • Adaptief online leren is efficiënt en effectief.
  • Continue leren zorgt voor betere kennisborging en -retentie.
  • Verhoog de businesseffectiviteit met Drillster.

 

 

 

The 5 Moments of Need® Academy Europe maakt gebruik van cookies om uw gebruiksgemak te verbeteren. Algemene voorwaarden Privacy statement Accepteer cookies