5 Moments of Need®

APPLY  |  CHANGE  |  SOLVE  |  NEW  |  MORE

5 Moments of Need®

Formeel leren is bij veel bedrijven en instellingen nog steeds de meest gekozen leervorm, maar: training alleen is niet meer genoeg! Kennis en informatie dienen overal en altijd binnen handbereik te zijn. Veel opleidingsafdelingen bewegen dan ook naar een 70:20:10 oplossing waarmee zij zowel het formele leren (klassikaal en e-learning) als het informele leren (op de werkplek) hoog op de agenda hebben staan.

Bij de ontwikkeling van innovatieve werkplekleeroplossingen gaat het met name om de keuze van de juiste ontwikkelmethodiek. De 5 Moments of Need® aanpak gaat uit van vijf momenten van behoeften waar medewerkers mee geconfronteerd worden in hun leer- en performance levenscyclus. Deze vijf momenten zijn:

Nieuw:
Bij nieuwe kennis of vaardigheden; wanneer je iets voor de eerste keer leert
Meer:
Bij behoefte aan specialisatie; wanneer je meer wilt leren
Toepassen:
Als je het in de praktijk even niet meer weet; toepassen
Oplossen:
Wanneer er iets mis gaat
Veranderen:
Wanneer er zaken veranderen en routines afgeleerd moeten worden


Het leren, ontwikkelen en opleiden wordt binnen deze aanpak gekoppeld aan de performance van de medewerkers, waardoor het rendement van leren direct meetbaar wordt. In Nederland zijn onder meer de Sociale Verzekeringsbank, Gemeente Amsterdam, Alrijne Ziekenhuis en IKEA bezig met het implementeren van een werkplekleerstrategie op basis van de 5 Moments of Need™.

Tijdens de opleidingen van de 5 Moments of Need® Academy werk je niet alleen toe naar het 5 Moments of Need® certificaat, maar werk je ook samen met de andere deelnemers aan effectieve werkplekleeroplossingen die direct toepasbaar zijn in de eigen praktijk.

“It simply isn’t acceptable to throw learners over the classroom and/or e-learning wall into the workflow and then hope that what we did during the online or class event will magically transfer to successful job performance. It doesn’t. We know full-well that learning doesn’t stick unless you put in place provisions that support performance in the workflow.”

– BOB MOSHER

We komen graag met u in contact!

Wilt u eens sparren over de 5 Moments of Need methodologie en de mogelijkheden die deze in zich heeft voor uw organisatie? Bent u geïnteresseerd in de Journey, een workshop, een opleiding?  

Laat dan uw gegevens achter dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met u op!

The 5 Moments of Need® Academy Europe maakt gebruik van cookies om uw gebruiksgemak te verbeteren. Algemene voorwaarden v Accepteer cookies